Cytat:
|
...
Oczywiście jestem mocno niezadowolony z obrotu spraw i kupując nowe auto (a właśnie zmieniam kolejne w f-mie) nie będę brał pod uwagę forda. Sprawę naprawy relacjonuję tutaj by każdy miał świadomość, co ewentualnie może go spotkać.
|
Jak każdy dobrze wie, dealerzy Peugeota, Renault, Mazdy, Volvo, że o Mercedesie nie wspomnę - obowiązkowo do każdego sprzedanego w Polsce egzemplarza zamawiają i trzymają na stanie zapasowy silnik, blacharkę, zawieszenie itp. Komplet części zapasowych - tak, żeby w momencie jak klient zgłasza awarię na gwarancji, od razu, na poczekaniu wymienić wadliwy element.
A tak na poważnie - kilka stron temu pisałem dlaczego jest dokładnie tak jak jest. No i ponawiam swoją prośbę o nazwę marki, która w takiej sytuacji traktuje polskiego klienta inaczej - będę wiedział gdzie kupić kolejny samochód...
Bump:
Cytat:
|
Może jakiś list do Ford Polska, lub wyżej. .... FP się dowiedział i za trzy miesiące na salonie hulał wiatr. Dziś jest tam salon motocykli Honda. Tak, więc może warto uderzyć do FP i naglę się okaże, że wszystko się da załatwić.
|
O tak. Jak tylko wyjdziemy z cudownego kraju nad Wisłą to owszem - mamy normalność, szacunek i kulturę.
Ja swego czasu tak załatwiłem naprawę gwarancyjną lodówki - naturalnie, olewali mnie itp. Napisałem do centrali Indesita we Włoszech - po dwóch dniach serwis dzwonił do mnie z prośbą abym im udostępnił lodówkę do naprawy.