View Single Post
Stary 09-10-2016, 21:38   #862
krystianen
FCP member

Imię: Krystian
Model: Ford FOCUS MK3
Silnik: 2.0 TDCi 163KM - POWERSHIFT
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Jaki to model nowa nawigacja 8 calowa ?

Dziś zamontowałem sync2 w swoim aucie. (upgrade z sync1 na sync2).
Troche się do tego zabierałem ale wkońcu się udało...

Za sugestia kolegi @a4tech oraz @BrudnyHenryk :

Co musiałem zrobić:

APIM:

MEDIA CONN MOD 5V PWR - dodać 8 pin i podłączyć do pin 1 mediahub - ( ja mam mediahub z mondeo i tam jest potrzebne napiecie 12v) -
NTSC VIDEO + 14 bezpośrednio do kamery pin 4 (kamera)
NTSC VIDEO - 15 pin 5 (kamera)
I CAN + 16pin do 19pin
I CAN - 17pin do 20pin
MS CAN + popialem sie z 3pin OBD do 16pin
MS CAN - popialem siez 11pin OBD do 17pin
MFD 7pin do APIM 46pin
MFD 10pin do APIM 47pin

FDIM:
I CAN + podpiałem z 19pin APIM do 4pin FDIM
I CAN - podpiałem z 20pin APIM do 11pin FDIM

Dodatkowo dolołzylem przewody do drzwi aby przycisk ryglowania działał. 2 piny LOCK STATUS oraz WL/WYL. Podświelenie wziąlem z drzwi 12V (tylko niem czy 12V to nie zadużo na te diody w przycisku).

FAQ:

- nie działa mi mikrofon tzn. nikt mnie nie słyszny - wymaga zmiana pinów
- nie działa parktronik - brak wizualizacji - pikanie jest. - nalezy zmienic PDC ARCH na C1MCA
- nie dziala sterownia w kierownicy - trzeba ze starej kostki MFD przepiac piny do APIM:

MFD 7pin do APIM 46pin
MFD 10pin do APIM 47pin

W BCM na #172 właczyłem w/Navi.

Kamera zamontowana i działają linie itp.

Przed:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W trakcie:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Po:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

jeszcze wielkie dzieki kolegą @a4tech oraz @BrudnyHenryk za poprowadzenia w trudnych momentach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

609 535 500 | krystian@fordplus.pl

Ostatnio edytowane przez krystianen ; 20-10-2016 o 20:18
krystianen jest offline   Odpowiedź z Cytatem