Dziś zamontowałem sync2 w swoim aucie. (upgrade z sync1 na sync2).
Troche się do tego zabierałem ale wkońcu się udało...
Za sugestia kolegi
@
a4tech
oraz
@
BrudnyHenryk
:
Co musiałem zrobić:
APIM:
MEDIA CONN MOD 5V PWR - dodać 8 pin i podłączyć do pin 1 mediahub - ( ja mam mediahub z mondeo i tam jest potrzebne napiecie 12v) -
NTSC VIDEO + 14 bezpośrednio do kamery pin 4 (kamera)
NTSC VIDEO - 15 pin 5 (kamera)
I CAN + 16pin do 19pin
I CAN - 17pin do 20pin
MS CAN + popialem sie z 3pin OBD do 16pin
MS CAN - popialem siez 11pin OBD do 17pin
MFD 7pin do APIM 46pin
MFD 10pin do APIM 47pin
FDIM:
I CAN + podpiałem z 19pin APIM do 4pin FDIM
I CAN - podpiałem z 20pin APIM do 11pin FDIM
Dodatkowo dolołzylem przewody do drzwi aby przycisk ryglowania działał. 2 piny LOCK STATUS oraz WL/WYL. Podświelenie wziąlem z drzwi 12V (tylko niem czy 12V to nie zadużo na te diody w przycisku).
FAQ:
- nie działa mi mikrofon tzn. nikt mnie nie słyszny - wymaga zmiana pinów
- nie działa parktronik - brak wizualizacji - pikanie jest. - nalezy zmienic PDC ARCH na C1MCA
- nie dziala sterownia w kierownicy - trzeba ze starej kostki MFD przepiac piny do APIM:
MFD 7pin do APIM 46pin
MFD 10pin do APIM 47pin
W BCM na #172 właczyłem w/Navi.
Kamera zamontowana i działają linie itp.
Przed:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W trakcie:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeszcze wielkie dzieki kolegą
@
a4tech
oraz
@
BrudnyHenryk
za poprowadzenia w trudnych momentach