Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 10-10-2016, 14:40   #2463
stefanb
ford::advanced

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał Malenstwo8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dźwięku "spuszczania powietrza z balonu" ciąg dalszy. Dzisiaj dwa razy, to mi tak zawyło przy ruszaniu, że się mój syn zapytał czy ja to słyszę. No niestety słyszę -puszczam sprzęgło na 1 i dźwięk jakby statek wpływał do portu - takie przewlekłe i bardzo głośne tuuuuuuu....
I żadnego drgania na pedale sprzęgła, czy jakiegokolwiek innego objawu "mechanicznego"? Bo aż trudno sobie wyobrazić, co mogłoby wydawać taki dźwięk w silniku lub skrzyni/sprzęgle na jedynce, na niskich obrotach, gdy samochód powoli rusza z miejsca.
Do głowy przychodzą mi dwie rzeczy - elektryczny ręczny, który puszcza w momencie ruszania - nie wiem na ile jest on słyszalny w Mondeo, ale w Avensisie fakt jego zwalniania/zaciągania był słyszalny w kabinie, albo asystent ruszania pod górę, który z jakiegoś powodu uaktywnia się i nie zwalnia odpowiednio hamulców. Innych pomysłów brak.

Bump:
Cytat:
Napisał Malenstwo8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na wstecznym to samo. Tam jest jakiś odpowietrznik czy jak?
Nie no, w Mondeo montują chyba ciągle jeszcze hamulce hydrauliczne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem