Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 10-10-2016, 15:01   #2464
Malenstwo8
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał stefanb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I żadnego drgania na pedale sprzęgła, czy jakiegokolwiek innego objawu "mechanicznego"? Bo aż trudno sobie wyobrazić, co mogłoby wydawać taki dźwięk w silniku lub skrzyni/sprzęgle na jedynce, na niskich obrotach, gdy samochód powoli rusza z miejsca.
Do głowy przychodzą mi dwie rzeczy - elektryczny ręczny, który puszcza w momencie ruszania - nie wiem na ile jest on słyszalny w Mondeo, ale w Avensisie fakt jego zwalniania/zaciągania był słyszalny w kabinie, albo asystent ruszania pod górę, który z jakiegoś powodu uaktywnia się i nie zwalnia odpowiednio hamulców. Innych pomysłów brak.

Bump:

Nie no, w Mondeo montują chyba ciągle jeszcze hamulce hydrauliczne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Żadnych innych objawów. Ręczny odpada, bo nie jest zaciągnięty, hill asist też nie bo dzieje się to również na płaskim jak stół terenie.
Pytając o odpowietrznik miałem na myśli nie hamulce, tylko sprzęgło/wysprzęglik. Nie dzieje się nic przez np 3 dni, a potem potrafi 2-3 razy pod rząd zawyć.
Po gadce z serwisem przez telefon nie mają pojęcia o co chodzi. Muszę się chyba zebrać do serwisu. Super.

Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 10-10-2016 o 15:05
Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem