No to czas zdać relację z zakończonych prac. Oświetlenie nastrojowe tylnych drzwi plus podświetlane progi. Początkowo miały być tylko klamki, ale udało mi się zakupić kompletne boczki drzwi z lampkami i wiązką w fajnej cenie i przy okazji innego zakupu… Potem przez długi czas czekały na swój moment, bo nie miałem czasu się za to zabrać i szukałem właściwych konektorów. W ostatnim czasie kupiłem wiązki drzwi przednich wraz z konektorami od strony nadwozia i wyłuskałem potrzebne 2 przewody.
Jak już pisałem wcześniej podłączenie jest prawie plug&play. Niestety siłą rzeczy jakoś musiałem się wpiąć w wiązkę od podświetlanych progów i dorobić 2 x 1,5m wiązki. Jeden przewód podłączyłem w ten sam sposób co Ford, czyli zacisnąłem, natomiast drugi przylutowałem bo nie chciało mi się przecinać oryginalnego kabla. Pozostałe połączenia są na oryginalnych kablach i wtyczkach (a po drodze są 2 - w słupku i samych drzwiach). Wykorzystałem wolną połowę gniazda w słupku i drugą wtyczkę. Kable ciągnąłem wzdłuż progów, bo do zachowania oryginalnej drogi musiałbym demontować przednie fotele.
Najwięcej zabawy było oczywiście przy montażu tych światłowodów w kieszeniach drzwi, przeciąganiu wiązek i ich owijaniu izolacją. Sama klamka to chwila. No i jeszcze ciągła obserwacja córki, czy czegoś nie niszczy właśnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak skończyłem, to zażyczyła sobie wycieczkę na grilla, bo jest głodna, ale to pewnie przez rozkładane blaty stolików
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Sobota, godzina 19, 6 stopni i deszcz, czyli warunki na grilla idealne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączam zdjęcia prac i efekt końcowy. Niestety jakość ostatniego średnia, ciężko zrobić, żeby oddać właściwy efekt. I tak już było marudzenie ile można siedzieć w garażu.
I informacja dla m.in.
@
edmun
i
@
mariusza
nakładki podświetlane podłączone są tylko do 1 przewodu od lampki nastrojowej nad nogami (INTERIOR LIGHT & GLOVE BOX). Drugi to masa na progu. W związku z tym progi świecą zawsze gdy jest napięcie na tym wyjściu, czyli od odryglowania drzwi do ok 10 minut po zaryglowaniu auta. Nie wiem co miał na myśli geniusz tego patentu. Wystarczyło przecież podłączyć pod nastrojowe (zwłaszcza, że Ford podaje to jako wymóg dla możliwości montażu), to przynajmniej działałyby tylko wtedy kiedy nastrojowe i do tego z możliwością regulacji jasności. Jak mi się będzie chciało, to przerobię to w ten sposób, czyli drugi kabelek do INTERIOR LIGHT DIMMING 2. A najlepiej, to podpiąć się do INTERIOR LIGHT DIMMING 1 i wtedy progi będą działać tylko wtedy gdy świecą się lampki sufitowe i w lusterkach. Chociaż tego rozwiązania nie jestem pewny.
Inna informacja, to ja nie widzę żadnych przeciwwskazań, żeby podświetlane progi zamontować w autach bez nastrojowego. Jedynie muszą być działające lampki nad nogami i odpowiednia wtyczka w nich.
Numer Finis wiązki od progów to 1768266, tak łatwiej zamówić w Fordzie. Oczywiście nikt nie ma na sprzedaż używanego.
Jakby co, to do sprzedania mam stalowe nakładki na progi z logo C-max i trochę wiązek oraz konektorów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.