Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 12-10-2016, 12:59   #2490
stefanb
ford::advanced

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał Malenstwo8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak pokryło się. W 1,5 jest chyba dwumas, ale nie pytałem. Jeżeli chodzi o Mondeo, to jestem pierwszyn przypadkiem, przynajmniej w Ford Autobrzezińska. Focusów robili już 3 szt. wszystkie w dieselach. Przy okazji sprawdziliśmy i nie ma żadnych akcji serwisowych na ten moment w Etisie. Zgłosiłem także pierdzący głośnik w drzwiach i został on również zamówiony na poniedziałek. Co do sprzęgła pidobno można tak spokojnie jeździć. Mają babkę co się nie zdecydowała na wymianę i ma już 120 kkm i nic się nie dzieje. Nie zmienia to faktu, jak zostałem poinformowany na serwisie, że jest to wada i jak najbardziej należy mi się wymiana elementu w ramach gwarancji.
Dla potomnych- Ford nie przewiduje darmowego auta zastępczego. Doradzono mi obejście tematu na zasadzie zadzwonienia na Ford asisstance i zamówienie lawety. Laweta zabierze mi auto do serwisu w poniedziałek i podstawi mi auto zastępcze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak więc nawet nie muszę wychodzić z domu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zgadzam się z Tobą, że lepiej to naprawić teraz niż czekać, tym bardziej, że potem serwis mógłby nagle stwierdzić, że sprzęgło to element eksploatacyjny i nie podlega (już) gwarancji.
Za miesiąc będę odbierał swojego Mondka - wypadałoby od razu sprawdzić, jakiego producenta mam sprzęgło (pytanie jak to zrobić). W razie czego niech ASO zamówi od razu zapasowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A z tą lawetą to i ja już parę razy czytałem - śmiech na sali. Jeśli naprawa miałaby trwać kilka dni, to wolałbym żeby mi wypożyczyli za powiedzmy 5 dych dziennie nawet Focusa, a nie odstawiać taki teatrzyk...
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem