Temat: [Mondeo 2007-2014] 1,6 TDCI po odpaleniu źle chodzi
View Single Post
Stary 12-10-2016, 15:17   #3
Usefull
FCP member

Imię: Paweł
Model: Mondeo MK5, Kuga MK1
Silnik: 2,0 EcoBlue 150 KM , 2.0 TDCI 136 KM
Rocznik: 2020, 2008
Domyślnie Odp: 1,6 TDCI po odpaleniu źle chodzi

Cytat:
Napisał Sandal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jako jedyny w polsce mam takie objawy?
pewnie tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Sandal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po odpaleniu po dłuższym staniu np. 2-3dni źle chodzi tj. jakby nie palił na wszystkie cylindry,
proponuję podłączyć pod komputer czy nie ma jakiś błędów

Cytat:
spaliny śmierdzą jakbym parafine palił.
może tu leży właśnie problem - czyli jakieś dziwne , marne paliwo przez przypadek , albo zaciąga jakiś syf z baku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

nie zalałeś czasami jakiego premium ?
mnie tak się kiedyś zachciało paliwo premium - benzyna do mojego mondeo mk3 , jak zalałem na shellu , to na autostradzie przy 140 mi zdechł całkowicie , ledwie doczłapałem dosłownie do wyjazdu , od razu chek , musiałem dolać normalnego paliwa dopiero trochę pomogło - suma sumarum poszedł mi z tego powodu po 2 miechach katalizator - musiałem wymienić

Ford Fokus Mk4 HB 2,0 EcoBlue 150 KM 2020
Usefull jest offline   Odpowiedź z Cytatem