Cytat:
W ford focus mk3 kombi przyczyną nie jest otwór w listwie mocowania zderzaka, a otwór/dziura powstała na połączeniu elementów dachu(fabryczna masa uszczelniająca wykruszyła się ). Kupiłem masa uszczelniającą z Bolla + po wyschnięciu pomalowałem to farbą zaprawkową i jest jak na początku .
|
Duża była Kolego ta szczelina? Możesz dokładnie przybliżyć to miejsce na fotografii? U mnie cieknie z prawej strony ale widzę że pokazuje się i na lewej. We wnęce kola zapasowego mogę wozić karpie na święta. Gdzie jest zatem ta nieszczelność. A... i w tylnym podłużnym profilu w samym rogu samochodu widoczny tylko od spodu jest czarny okrągły korek (taka plastikowa zaślepka). Jak go otworzę to we wnętrzu profilu wyczujemy coś w rodzaju filcowego wyciszenia (takie jak to na bokach nadkoli w bagażniku - szare splecione z rożnych nici wyciszenie, na którym jest czarne ozdobne poszycie). I takie identyczne właśnie cholerne wyciszenie które znajduje się w tym profilu jest totalnie mokre, że aż cieknie...
Ma ktoś z Szanownych Kolegów jakiś pomysł skąd ta woda się bierze? Mile widziane fotografie....
Odnoszę wrażenie, że któryś z odpływów wody jest zatkany i wodas porostu się może piętrzyć w bagażniku i rozlewać się aż do wnęki koła zapasowego.
Bump: