Temat: [S-MAX 2006-2015] Jakie radio z Android
View Single Post
Stary 13-10-2016, 22:56   #420
denekdne
ford::amateur

Imię: Daniel
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 140KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Cytat:
Napisał Piotrek344 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ukazała się nowa wersja softu Kol@Malaysk-a, działa na niej poprawnie wygaszacz ekranu (ciągle z tym miałem problemy-nie pokazywał prędkosci).Uwaga uaktualizacja nie pokazuje domku na pasku (czyli wróc i strzałki powrotnej) trzeba edytować plik status_bar.ini -np notatnikiem i zmienić
# Show/Hide Home button
# Показать/Скрыть кнопку Домой
# true - Hide : false - Show
# true - Скрыть : false - Показать
home=true na false
i
# Show/Hide Back button
# Показать/Скрыть кнопку Назад
# true - Hide : false - Show
# true - Скрыть : false - Показать
back=true na false

http://forum.xda-developers.com/show...ostcount=12068

Kolego po zdjęciu, wydaje mi się że mam takie samo radio. Moje jest od Joying.

Dzisiaj je pierwszy raz montowałem i natknąłem się na problemy.

Przyczyną wydaje się być Canbus Decoder, ale pewien nie jestem.

Oto objawy:
Przed włożeniem do otworu intalacyjnego na radio, jednostka działała elegancko przez jakieś 3 godziny. Po włączeniu zapłonu radio startowało, a po wyłączeniu zapłonu system się wyłączał (na wyłączonym zapłonie nie dało rady włączyć radia-ale wiem, że to norma) Jedyne czego nie mogłem ustawić do sterowania z kierownicy - albo nie działało wcale, albo działało ale klawisze (następny i poprzedni) były odwrócone i tutaj padło podejrzenie na Canbus Decoder.

Większy problem pojawił się później, kiedy podłączyłem antenę od radia i GPS'a i wsunąłem radio w otwór instalacyjny, to jeszcze przed dokręceniem stwierdziłem, że jeszcze raz przetestuje czy się włącza i wyłącza.

I tutaj nagle zmiana. Teraz radio działa na wyłączonym zapłonie(w ogole nie reaguje na guzik zapłonu) Czy samochód jest odpalony czy nie, to radio i tak żyje swoim życiem. Co najgorsze nie można go wyłączyć.

Pomóżcie Panowie. Czy ktoś z Was miał podobne problemy? Czy macie pomysł co dalej z tym zrobić i co może być problemem? Canbus Decoder? Skąd nagle pojawił się stały + na zasilaniu?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Radio włącza się odrazu po podpięciu kostki do radia. Nie trzeba włączać zapłonu. W ogóle nie reaguje na zapłon.
denekdne jest offline   Odpowiedź z Cytatem