Temat: [Mondeo 2014- ] TPMS - czujniki długo nie działają
View Single Post
Stary 14-10-2016, 09:24   #7
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: TPMS - czujniki długo nie działają

Cytat:
Napisał jacek-k-wawa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A tak dla ciekawości sprawdź czy na tym 'smochodziku' w zegarach pokazuje Ci właściwe położenie kół, np poprzez upuszczenie nieco powietrza w jednym kole. U mnie po kazdej zmianie kół (mam całe koła zimowe, nie tylko opony i zamieniam przednie na tył żeby się opony róno zużywały) położenia kół sa dość przypadkowe.
Nie jestem przekonany czy można na to liczyć. Mam wrażenie, że ciśnienia (względem kół) są zawsze pokazywane przypadkowo i dlatego w standardzie jest tylko opcja zerowania i nie ma opcji wyświetlania wartości gdyż jest myląca. I chyba nie ma możliwości przyuczenia auta aby wskazywał ciśnienia tak jak są zamontowane koła

Bump:
Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W warsztacie. Trochę szybciej niż samemu, że o zakładaniu opon na felgi nie wspomnę.
Ale ty miałeś gotowe, pełne, nowe koła na zimę, więc myślałem, że się pokusiłeś wymienić samemu - samych opon też bym nie próbował przełożyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 14-10-2016 o 09:27
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem