Temat: [Mondeo 2000-2007] Licznik zegarów
View Single Post
Stary 16-10-2016, 22:22   #9
Landryn31
ford::beginner

Model: MK3
Silnik: 1.8PB
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Licznik zegarów

Cytat:
Napisał Paweł Szczepanowicz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cześć nie wiem czy w tym temacie powinienem tutaj piść ale potrzebuje pomocy w kwestii zegarów a dokładnie ich podswietlenia. Nie świecą mi się od paliwa od obrotów i temperatury. Ktoś wie jak wymienić dokładnie tam żarówki?
Jesli nie masz zdolnosci ginekologa to patrz filmik, inaczej sciagasz chyba dolna osłone, przedluzka i wykrecasz w odwotna strone zarowke niz standardowo, od Lcd bodajze sa 14,4v wiec w sklepie Forda szukaj.
https://www.youtube.com/watch?v=cnlvUQJ9WCE

Bump:
Cytat:
W pierwszej kolejności należy takie opcję uruchomić w komputerze samochodu. Dopiero po tym fakcie wyjdzie czy twoje zegary są w stanie to wyświetlać czy nie.
A gdzie sie znajduje ten komputer, rozumiem, że jest on tylko odpowiedzialny za spalanie itd i zapewne tylko podpiecie pod program daje ten efekt uruchomienia. Pytam bo nie wiem czy może brak u mnie tego komputera, zapewne podpina się pod czarna kostke diagnostyczną pod kierownica...

Ostatnio edytowane przez Landryn31 ; 16-10-2016 o 22:28
Landryn31 jest offline   Odpowiedź z Cytatem