Cytat:
|
Nabyłem sobie do swojego samochodu (którego jeszcze nie mam, ale to się powinno niedługo zmienić) folię ochronną na ekran LCD. Korzysta ktoś z czegoś takiego? Wg opinii wyczytanych na niemieckim forum nie widać na niej aż tak bardzo odcisków palców no i chroni oczywiście ekran przed zarysowaniem.
Ja będę miał w prawdzie Sync 3, ale rozmiar ekranu jest chyba taki sam.
|
Ja eksperymentowałem z folią na wyświetlacz. Problem polega na tym, że nie jest się w stanie przykleić jej tak aby nie było bąbelków powietrza. Usuwanie ich szpatułką po przyklejeniu też nic nie da bo powierzchnia ekranu się ugina. W efekcie stwierdziłem, że jedyne wyjście to wozić ze sobą wilgotne chusteczki do czyszczenia szkieł okularów.
A co do rys to pojawiają się w łatwy sposób. Wystarczy mieć cokolwiek w dłoni z odrobinę ostrzejszym kantem i jak przełączasz coś na ekranie mając to w ręku to można zarysować ekran. Z tego co pamiętam ja delikatnie zarysowałem go kluczami od domu, które miałem jeszcze w ręku przed odłożeniem do schowka podczas sadowienia się w fotelu, a chciałem natychmiast przełączyć stację, która pozostała po żonie, która jeździła dzień wcześniej.
Ekran w Mk V jest bardzo delikatny i przyciąga mnóstwo kurzu i paprochów w porównaniu do Mk IV.