View Single Post
Stary 17-10-2016, 12:01   #4096
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał stefanb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nabyłem sobie do swojego samochodu (którego jeszcze nie mam, ale to się powinno niedługo zmienić) folię ochronną na ekran LCD. Korzysta ktoś z czegoś takiego? Wg opinii wyczytanych na niemieckim forum nie widać na niej aż tak bardzo odcisków palców no i chroni oczywiście ekran przed zarysowaniem.
Ja będę miał w prawdzie Sync 3, ale rozmiar ekranu jest chyba taki sam.

Ja eksperymentowałem z folią na wyświetlacz. Problem polega na tym, że nie jest się w stanie przykleić jej tak aby nie było bąbelków powietrza. Usuwanie ich szpatułką po przyklejeniu też nic nie da bo powierzchnia ekranu się ugina. W efekcie stwierdziłem, że jedyne wyjście to wozić ze sobą wilgotne chusteczki do czyszczenia szkieł okularów.

A co do rys to pojawiają się w łatwy sposób. Wystarczy mieć cokolwiek w dłoni z odrobinę ostrzejszym kantem i jak przełączasz coś na ekranie mając to w ręku to można zarysować ekran. Z tego co pamiętam ja delikatnie zarysowałem go kluczami od domu, które miałem jeszcze w ręku przed odłożeniem do schowka podczas sadowienia się w fotelu, a chciałem natychmiast przełączyć stację, która pozostała po żonie, która jeździła dzień wcześniej.
Ekran w Mk V jest bardzo delikatny i przyciąga mnóstwo kurzu i paprochów w porównaniu do Mk IV.
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem