Cytat:
|
Czyli podsumowując jaka była "natura" tej usterki i co dokładnie było wymienione?
Zastanawiam się czy u mnie jednak jest coś innego czy to samo.
Z opisu ustaliliśmy, że to samo tak więc zadziwiające jest że Brzezińska w Łodzi wymienia a Bemo w Poznaniu nie. Bemo twierdzi, że to "cecha" a nie "wada". A Brzezińska że "wada".
|
Co było wymienione będę wiedział jutro. Na pewno dam znać. Przez telefon dostałem info, że sprzęgło zostało zamówione. Nic więcej nie wiem. Co do objawów, masz te same co ja. Poczekaj aż ja zakończę temat (mam nadzieję pozytywnie) i wtedy będziesz już miał udokumentowany przypadek i będziesz mógł oprzeć sie na faktach w rozmowie z serwisem. Ja przez telefon dowiedziałem się, że moja tarcza ma "przebarwienia" - cokolwiek to znaczy, ale żeby to stwierdzić również musisz mieć zdemontowane sprzęgło. Doskonale wiem, że nie jestem odosobnionym przypadkiem, ale czy to wada fabryczna (zapewne tak) i jaka jest jej skala ciężko mi powiedzieć.
Moim zdaniem to nie może być CECHA. Tak nie pracuje zdrowe sprzęgło i to jest wciskanie ludziom głupoty. To tak jakby ktoś w serwisie LG stwierdził, że cechą jest nie wyświetlanie kolory czerwonego przez ich Oledy.