View Single Post
Stary 20-10-2016, 00:42   #3
korbixm2
ford::beginner

Imię: Michał
Model: Ford Focus mk1
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: 1.8TDDI oczyszczanie kolektora dolotowego, zaślepianie EGR, usunięcie kata

Teoretycznie i częściowo praktycznie kolektor wydechowy jest dość nisko osadzony na belce. Mówisz że lepiej tak czy tak od góry?
Może dobrym pomysłem byłoby spuszczenie ogólnie płynu chłodzącego? Jeśli tak to pewnie muszę znaleźć zawór, chyba że zbyt wiele go tam nie wyleci? Przygotować jakieś zatyczki do przewodów chłodniczych?
Jeszcze obawiam się trochę zapieczonych śrub z drugiej strony się pocieszam że jednak nie będzie to taki horror jak przy zawieszeniu, proszę powiedz że mam rację Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Z tego co się naczytałem to takie zaślepki "z odzysku" prędzej czy później wypalają się, ja bardziej się zastanawiam nad trwałym i długowiecznym rozwiązaniem tej ekologicznej pomyłki.

Cieszę się że turbo nie dostanie w dupsko, gdzieś w internetach natknąłem się na informacje że może się nawet poprawić termodynamika sprężarki i spadek szybkości osadzania się syfu na łopatkach gorącej strony.

Co do zadymienia, być może bardziej chodzi o to że w momencie kiedy mamy kata to sadza jakby się na nim blokuje(co w sumie samo w sobie jest złem), a tak będzie leciała wolno z pełnym ciśnieniem. Po prostu nie chcę straszyć ludzi na ulicy jak Ci bohaterowie po chipach za 20zł.

EDIT: Dziękuję w ogóle za pomoc o tej porze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
korbixm2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem