do autora tematu, jeśli koniecznie chcesz Nokiany to pomyśl o WR A3 lub nowej A4. Tak się zastanawiam nad wypowiedziami powyższych osób których samochody na tylnej osi mają wielowachacz a nie belkę skretną i zamiast szukać dobrych opon asymetrycznych kupują symetryczne... popularnie zwane "jodełką". Czym się kierowały? Czy tylko ceną? Bo tańsze a mają tyle dobrych opinii. Jak to mówią "biedny traci 2 razy". Przy nieumiejętnym zajmowaniu się kołami z symetryczną oponą i wielowachaczem z tyłu, nową oponę można załatawić bardzo szybko, nawet w ciągu roku. I wtedy albo dalej jeździmy z wyząbkowaną bo przecież nie kupię nowych bo rok temu co je dopiero kupiłem i nie szkodzi że huczy w trakcie jazdy albo idziemy z płaczem i portfelem i kupujemy nowe tym razem zwracając uwagę co się kupuje.
Odnośnie Indeksu prędkości, to nie jest tak, że "T" mi wystarczy bo zimą przecież nie będę jeździł nawet te 190km/h więc po co mi "H", prędkość to nie wszystko. Zwykle opony z wyższym indeksem prędkości są lepiej wyważone. Nie bez powodu pojawiają się tematy w necie, z problemem wyważenia kół na nowych oponach. I czasami szuka się dziury wszędzie a nie tam gdzie najjaśniej. A może felgi krzywe, zawieszenie niesprawne a okazuje się że to wina opon. Jesli w książce dla twojego samochodu rekomendowaną opona letnią jest 205/55 R16 91V to zimówka powinna byc 205/55 R16 91H. Oczywiście nikt nie broni zakupu 91T. Każdy kupuję co chce.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.