"no co zrobisz jak nic nie zrobisz"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Widzisz oś tylna w przednionapędówkach jest wleczona i przy wielowachaczu to wpływa na efekt ząbkowania.
Opony asymetryczne zmienia się tak:
Przednię idą po prostej na tył, a tylne po skosie na przód. Po 5kkm jazdy w takiej konfiguracji i zmianie przódu z tyłem zmienia się kierunek obrotu koła na przedniej osi (tego co była na tyle). Przy oponach symetrycznych niestety można zmienić tylko przód z tyłem po prostej, tak że koło cały czas się kreci w tą samą stronę bez względu na oś.
I przy jednej (symetrycznej) jak i drugiej (asymetrycznej) trzeba "opiekować" się kołami j.w. napisałem natomiast na efekt ząbkowania bardziej narażone są opony symetryczne.
Jeśli jeszcze nie kupiłeś to zastanów się nad tym i wybierz to co będzie Ci najbardziej odpowiadało. Polecać niczego nie będę bo ja nie od marketingu. Zwróciłem tylko uwagę na pewien "malutki" szczegół
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.