Cytat:
No przecież
@ pedroso
napisał - obawa o zużycie podzespołów - rozrusznik, akumulator, elektryka (co chwilę coś jest włączane/wyłączane), sam silnik, chociaż teoretycznie film olejowy nie zdąży spłynąć i nie ma tu odpalania na sucho, ale nie wiem jak to wygląda pod względem termicznym - silnik gaśnie, nie ma zapłonu, za chwilę znowu uruchamia się, itp., itd.
|
W automacie rzeczywiście ASS jest bolesne, zwłaszcza w korku. Natomiast mam manual i nie powiem złego słowa - systemy pasuja do siebie jak ulał. Nie chcę wyłączać silnika bo co chwilę podjeżdząm to nie puszczam sprzęgła. Jak zaczyna mnie boleć noga od wciśniętego sprzęgła przy długiej i wolnej jeździe w korku to wtedy ręcznie deaktywuję system. Chcę wyłączyć - puszczam sprzęgło i luz. Planuję ruszyć nagle to z lekkim wyprzedzeniem wciskam sprzęgło i silnik uruchomiony. I do tego ASS robi mi za wskaźnik regeneracji dpfa. Auto wyłaczam przyciskiem dopiero w momencie kiedy zadziała ASS po zaparkowaniu i wrzuceniu na luz. Dlatego polecam system dla skrzyni manualnej
Bump:
Cytat:
regeneracja przy przebiegu 2200km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.???
|
Za wcześnie? Przy jeździe w korkach i mieście będzie co kilkaset kilometrów. Jak śmigasz na autostradzie non-stop to możesz nie zauważyć - regeneracji nie będzie albo przy krótkich odcinkach (jak u mnie na obwodnicy) system lubi się uaktywnic przy zjeździe z autostrady - juz to wielokrotnie zaoobsesrweowałem