Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 21-10-2016, 11:08   #2620
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał pedroso Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Troche lipnie z tymi przygasajacymi światłami przy rozruchu tez to wyglada ale przynajmniej radio gra i wycieraczki działają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
A LED-y się w tym momencie nie poziomują? Tj. czy reczywiście przygasają, czy to może właśnie np. poziomowanie daje takie wrażenie - nigdy nie obserwowałem własnych świateł przednich zza kierownicy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale tez jakoś nie zwróciłem uwagi na to w MK5 ruszających z przeciwka

A tak a propo świateł LED, to zauważyłem że automat włączający mijania potrafi robić dyskotekę w dzień przy padającym deszczu i komfortowych wycieraczkach. Jest chyba jakaś logika software, które włącza światła mijania w dzień przy dobrym oswietleniu ale padającym deszczu (sygnał z kamery i wycieraczek?). Po uruchomieniu i ruszeniu chyba nie ma dookreślone jak mocno pada deszcz i po zatrzymaniu auta (jak było mniej kropel na szybie) wyłączył mijania. Jak ruszyłem i pojawiło się więcej kropel na szybie to włączył mijania z powrotem. Wątpie aby to zachowanie wynikało ze słabej histerezy czujnika oświetlenia. I tak 2-3 razy - po czym, tak jakby zrozumiał jak mocno pada i dyskoteka się skończyła - zwróciłem na to uwagę dopiera jak zwiekszyłem ostatnio różnicę w intensywności wyświetlacza między dziennym i nocnym
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem