karta SD a nawigacja
witam - to mój pierwszy post tutaj - mam nadzieję że dobrze trafiłem. Nabyłem właśnie C-Maxa 1.4 150KM (2016 r. prod.) Titanium z audio z dużym wyświetlaczem (ponoć to sprzęt od Sony - głośniki na pewno...) - odbiór auta za tydzień... Niestety w moim aucie widziałem że nie mam opcji nawigacji GPS - po prostu takiego egzemplarza nie było na stanie, a ja nie mogłem czekać do marca... w podłokietniku przednim mam wejście SD (nie wiem do czego służy) - ponoć tam wkłada się kartę z nawigacją/mapami. Mam pytanie - czy jeśli samodzielnie zakupię taką kartę z mapami dedykowaną do mojego modelu (np. na jakiejś aukcji - są po około 130-260zł - zależy z którego roku są tam mapy zgrane) i włożę ją do gniazda SD w aucie to czy już będę miał nawigację w aucie - bo coś mi się wydaje że to zbyt proste by było...? czy trzeba zrobić coś więcej? czy można to zrobić samodzielnie - coś pozmieniać w ustawieniach audio - co i jak? co wtedy z gwarancją? czy może musi być to poprzez serwis? może ktoś już coś z tym robił z Państwa? mam też wejście USB - ale to podejrzewam do pendrive z muzyką...? jeszcze jedno - czy (na tym wyświetlaczu) w tym fabrycznym audio można oglądać DVD z pendrive na przykład? w VW Passacie z 2014 r. można było - stąd pytanie... :-) Będę wdzięczny za wszelkie rzetelne podpowiedzi... pozdrawiam i dziękuję. reality
|