View Single Post
Stary 24-10-2016, 01:23   #16
korbixm2
ford::beginner

Imię: Michał
Model: Ford Focus mk1
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: 1.8TDDI oczyszczanie kolektora dolotowego, zaślepianie EGR, usunięcie kata

Widzę że jest eko atak.
Panowie ogólnie to tak, fakt faktem to bardzo dobry pomysł z trasami i wiem o tym od zawsze, jednak różnie to bywa z czasem, a jak z czasem słabo to i chęci maleją.

Chyba się zdecyduję i tak na rozgrzebanie systemu, bo jednak kolega z forum mnie trochę podbudował informacją że te śruby aż tak bardzo się nie zapiekają. A uszczelki na foki na szczęście drogie nie są.

Co do kolegi skylla to proszę Cię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Świat będzie zdrowszy jak do ruchu nie będą dopuszczane jak określiłeś "rzęchy" bez podłogi które olejem oznaczają teren jak psy.
Niestety wolę odciąć wpływ EGRa na silnik co wydłuży jego żywotność i być może pojeździć autkiem troszkę dłużej bez jakichś awarii/mulenia itp.
Powiedzmy sobie szczerze, jak bardzo eko jest wymienianie uszkodzonych elementów auta? Jak bardzo eko są producenci składający nasze gabloty na skalę masową? Ile tlenków i dwutlenków leci do atmosfery podczas produkcji każdego egzemplarza od każdej marki? Katalizatory, EGRy i DPFy są jedynie środkiem do postarzania auta i dodatkowym elementem komplikującym budowę silnika i jego oprzyrządowania. W końcu co by to był za interes kiedy wypuszczaliby bezawaryjne auta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mój rzęch narzeka jedynie na rdzę karoserii w kilku miejscach, a tak to nie traci zbytnio oleju, turbo nie straszy a nigdy nie robione, skrzynia po wymianie oleju i czyszczeniu kasety jak nowa, zawias z tyłu nowy, hamulce nowe, linki nowe, przewody hamulcowe w stanie, przeglądy przechodzi bez flachy i koperty.

Ostatnio edytowane przez korbixm2 ; 24-10-2016 o 01:28
korbixm2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem