dawno nie było mnie na forum jednak dzisiejsza sytuacja wymusiła mój powrót z zapytaniem o system start/stop
zazwyczaj wyłączam ten system dziś jazda do pracy zapomniałem wyłączyć auto zgasło na światłach po wciśnięciu sprzęgła auto próbowało się odpalić przez jakieś 2/3 sekundy i zgasło – sprzęgło wciśnięte a auto zgaszone na wyświetlaczu pojawia się przekreślone "A" czyli że system jest wyłączony puszczam sprzęgło a auto wariuje zaczyna się odpalać i szarpać wcisnąłem sprzęgło auto kręciło około 5 sekund i zgasło włączyłem i wyłączyłem system start/stop puściłem sprzęgło zgasiłem auto przyciskiem i odpaliłem jeszcze raz... czy temperatura ma wpływ ? przecież nie jest tak zimno a auto pokonało z 12 km temperatura silnika około 70/80
Cytat:
|
U mnie odnośnie fusiona 50 tys. Skrzypi fotel skóra i widzę ze wyciera się powoli przycisk telefonu na kierownicy
|
też mam skrzypienie fotela coraz bardziej się pogłębia na początku skrzypiało przy gwałtownym ruchu (wysiadanie wsiadanie Iitd) teraz skrzypi przy każdym moim ruchu nie mówiąc już o dziurach na drodze hamowaniu czy ruszaniu
A wracając do tematu przedłużonej gwarancji mam wykupioną na 5 lat na 100 tyś koszt 2000 zł jednak w warunkach tej gwarancji jest wyłączone sprzęgło aż strach się bać skoro piszecie o wadliwym sprzęgle
macie informacje o końcu płynu do spryskiwaczy ? co jakiś czas uzupełniałem płyn szczególnie przy zmianie na zimowy, jadę ostatnio autostradą lekka mżawka a tu niespodzianka płynu ani kropli … brak kontrolki brak komunikatu przecież auta 20 lat temu informowały o niskim poziomie płynu do spryskiwaczy