Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 24-10-2016, 10:51   #2690
main91
ford::beginner

Model: Mondeo MK IV, mondeo MK V
Silnik: 2.0 TDCI 140KM, 2.0 TDCI 180KM,
Rocznik: 2007, 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

dawno nie było mnie na forum jednak dzisiejsza sytuacja wymusiła mój powrót z zapytaniem o system start/stop

zazwyczaj wyłączam ten system dziś jazda do pracy zapomniałem wyłączyć auto zgasło na światłach po wciśnięciu sprzęgła auto próbowało się odpalić przez jakieś 2/3 sekundy i zgasło – sprzęgło wciśnięte a auto zgaszone na wyświetlaczu pojawia się przekreślone "A" czyli że system jest wyłączony puszczam sprzęgło a auto wariuje zaczyna się odpalać i szarpać wcisnąłem sprzęgło auto kręciło około 5 sekund i zgasło włączyłem i wyłączyłem system start/stop puściłem sprzęgło zgasiłem auto przyciskiem i odpaliłem jeszcze raz... czy temperatura ma wpływ ? przecież nie jest tak zimno a auto pokonało z 12 km temperatura silnika około 70/80

Cytat:
Napisał robert LC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie odnośnie fusiona 50 tys. Skrzypi fotel skóra i widzę ze wyciera się powoli przycisk telefonu na kierownicy
też mam skrzypienie fotela coraz bardziej się pogłębia na początku skrzypiało przy gwałtownym ruchu (wysiadanie wsiadanie Iitd) teraz skrzypi przy każdym moim ruchu nie mówiąc już o dziurach na drodze hamowaniu czy ruszaniu

A wracając do tematu przedłużonej gwarancji mam wykupioną na 5 lat na 100 tyś koszt 2000 zł jednak w warunkach tej gwarancji jest wyłączone sprzęgło aż strach się bać skoro piszecie o wadliwym sprzęgle

macie informacje o końcu płynu do spryskiwaczy ? co jakiś czas uzupełniałem płyn szczególnie przy zmianie na zimowy, jadę ostatnio autostradą lekka mżawka a tu niespodzianka płynu ani kropli … brak kontrolki brak komunikatu przecież auta 20 lat temu informowały o niskim poziomie płynu do spryskiwaczy
main91 jest offline   Odpowiedź z Cytatem