Odp: odpala i gaśnie po 6sek
Witam,jestem posiadaczem forda s-max z rocznika 2007, 2.0 tdci...ostatnio wystapil pewien problem,otoz po przyjechaniu do rodzicow,(ok.25 km) poszedłem na chwile do góry po czym zszedłem na dol,przekrecam kluczyk,odpalam,autko odpala normalnie po czym za chwile gasnie...i tak kilka razy..myśleliśmy z ojcem ze to zapowietrzony układ,kupilismy reczna pompke na giełdzie,pompowalismy,chcielismy odpalić ale niestety aku nie krecil,podpielismy akum pod kable z innego auta,podladowalismy ale niestety już nie odpalil.auto zostało zlawetwane na warsztat,po kilku dniach odbior,diagnoza rzadna, porobili pierdolki i odpowietrzyli układ,auto podobno dzialalo caly czas,palilo,jezdzili nim i ok...2 tyg później znow to samo,podjezdzam pod chalupe,po chwili schodzę i znow gasnie po chwili...zaryzykowałem,choc wiem ze nie wolno i odpaliłem go na plaka.odpalil,znow dzialal bez problemowo przez tydzień,wczoraj znow ta sama sytuacja,pojechalem z tata pod garaz,zalalem autko paliwem z banki(paliwo pochodzenia bp) i znow nie odpalil,dopiero za trzecim chwycil i dodawalem gazu i już nie zgasł...nie wiem co jest problemem,dodam ze nie tankuje niiby zadnego taniego paliwa,tylko bp,nie jezdze na oparach bo rezerwa nie swieci(a może jej nie ma), wczoraj dolewalem paliwa jak miałem ok 20 litrow w baku,nie wiem już co to może być,egr? zawor zwrotny? dpf zapchany? Proszę o pomoc.pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez dawkis ; 24-10-2016 o 10:55
|