Temat: [Fusion - Mondeo USA] wymiana klocków i tarcz a hamulec elektryczny
View Single Post
Stary 25-10-2016, 14:21   #1
_Marcin_S_
ford::amateur

Imię: Marcin
Model: Mondeo/Fusion MK5/MKV
Silnik: 2.0
Rocznik: 2014
Question wymiana klocków i tarcz a hamulec elektryczny

Witam,

czy ktoś może mi wyjaśnić na czym polega problem z wymiana klocków i tarcz (z tyłu) w samochodzie Mondeo MK5 2014 (wersja Fusion Canada\USA) z elektrycznym ręcznym

Jako że jeden klocek prawie wyparował a drugi jest blisko to postanowiłem je wymienić razem z tarczami które też nie są super. Na początek poszedł najbliższy mi zakład z sieci Bosch. Panowie już prawie zrobili (czytaj zdjeli koła itd) gdy okazało się (btw podobnie jak w tym wątku ) ze nie mogą wydać komputerem komendy (cytuję) aby "się hamulec się w pełni otworzył" bo podobno kody dla EU i USA sa inne.

Wtedy obdzwoniłem kilka polecanych na tym forum zakładów w Krakowie i co ciekawe nikt nie miał doczynienia z samochodem z USA i musiałby się z nimi pobawić ale raczej zrozumiałem że kiepsko to widzą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. sprawe z tym hamulcem

Wiec załamany skierowałem sie do ASO które sprawdziło po VINie że części mają ale czy będą sami umieli / w stanie wymienić okaże się jak spróbują . Tu pojawi się wariacka cena bo same części (tarcze i klocki tył) śpiewają koło 1200zeta bo org FORD Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Czy ktoś może polecić kogoś (poza ASO) kto w Krakowie (okolicach) umiałby sobie poradzić taką wymianą ?
_Marcin_S_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem