Odp: Woda w bagażniku
Proces naprawy przebiegł sprawnie
efekt oczekiwany
wczoraj sprawdziłem w jednym miejscu klej do klejenia szyb , słabo wyszło bo jest dość twardy i łatwo odchodzi
więc dziś zakupiłem odpowiednie materiały i zabrałem się za naprawę z użyciem środka Renizosil 300 . Bardzo fajna masa , pozostaje plastyczna po wyschnięciu.
Etap pierwszy to demontaż listw dachowych proste i szybkie, listwę demontujemy od tyłu samochodu i stopniowo odklejamy ku przodowi , taśma dwustronna łatwo puszcza.
Następnie czyścimy wadliwe uszczelnienie (śrubokręt , dłubak ), po tym zabiegu jakiś odtłuszczacz i wszystko myjemy łącznie z miejscem na listwy .
Kolejny etap to wyciśnięcie masy na nieszczelności , masa jest bardzo płynna i lepka więc ja w pierwszej kolejności ją nałożyłem po czym wyjechałem autem aby po 10km osuszyć trochę masę , wtedy jej konsystencja nie klei się do palców a jest jeszcze plastyczna i można ją formować .
po ok 1 godzinie po nałożeniu masy zamontowałem listwy na zakupionej taśmie dwustronnej potrzebne ok 5metrów dość cienkiej wystarczy centymetr półtorej max.
Całość wraca na miejsce i po problemie
na zdięciach wycinki z pracy i potrzebne materiały.
Pozdrawia posiadacz szczelnego Sa.
Bump: po nałożeniu nowej masy uszczelniającej przed składaniem wygląda tak
|