View Single Post
Stary 25-10-2016, 21:03   #454
mrk26
ford::professional

Model: Był Mondeo MK5 Titanium X Sport, jest Kodiaq 4x4
Silnik: Był 2.0 TDCi 210 Bhp, jest 2.0 tdi 190 Bhp
Rocznik: Był 2015, jest 2017
Domyślnie Odp: nagrzewnica elektryczna - jak zamontować ?

Sprawdziłem kostkę w BSI i gniazdo do pinu siedzi, ktoś ma jakiś pomysł co jeszcze może być problemem? Jakie napięcie powinno być na tym kablu? Jak to PWM to i tak pewnie jak bedzie to znikome ale może ktoś ma informacje jaki zakres napięcia może być?
Oraz pytanie do tych co mają wgrany modyfikowany soft do conversa, jak wam pokazuje prace nagrzewnicy? U mnie po prostu rośnie do końca i tak zostaje, a jak przestaje grzać to od razu wylacza całość. Dodam że według konfiguracji asbuild pokazuje że mam alternator 150A i nawet jak włączę podgrzewanie lusterek z szybą to nie spada mi moc na nagrzewnicy na conversie. Oprócz wyżej wymienionego błędu to nie ma innych problemów, nagrzewnica działa i grzeje.

Bump:
Mały update, sprawdziłem kable idące do BCM odłączałem je na zmianę i patrzyłem jaki błąd pokaże, o ile w ogóle się zmieni, i ku mojemu zdziwieniu nawet przy odłączonym kablu z pinu c39 jak i c68 błąd nadal był ten sam(za każdym razem kasowałem i na nowo sprawdzałem jaki błąd wywali), czyli jedyna rzecz która może powodować ten błąd to chyba słaba masa na "ramie" jak ktoś już wcześniej wspominał, spróbuje poprawić masę i dam znać.

Ostatnio edytowane przez mrk26 ; 28-10-2016 o 16:38 Powód: Update
mrk26 jest offline   Odpowiedź z Cytatem