View Single Post
Stary 27-10-2016, 15:17   #58
nurek17
ford::beginner

Imię: Bartek
Model: Mk3
Silnik: 1.6 diesel
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Dodanie podświetlenia nóg i schowków w drzwiach

Cytat:
Napisał Teisejas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po pierwsze, musisz sprawdzić jakie podświetlenie masz w tych klamkach - czy multikolor (nalepka RBG i 3 piny) czy tylko czerwone (potrzebne są 2 piny ale nie miałem tego w ręce i być może we wtyku są fizycznie 3) . W pierwszym wypadku, żeby podświetlenie zadziałało potrzebne jest, oprócz doprowadzenia zasilania i masy, podpięcie ich pod panel sterujący - taki który występował w dużej konsoli dachowej. Pewnie można to obejść jakimś innym sterownikiem ale na tym trzeba się już trochę znać. Ze schematów wynika, że owszem to oświetlenie jest podpięte pod moduł drzwiowy ale tylko jednym przewodem więc to dałoby się uzupełnić. Poza tym przewody z lampek drzwiowych są spięte złączem w drzwiach z odpowiednimi przewodami w instalacji deski. Trzeba więc sprawdzić czy masz niezbędne przewody, czy w ogóle trzeba je doprowadzać do drzwi. W drugim przypadku-tylko kolor czerwony - sprawa jest prostsza, bo do lampek trzeba doprowadzić tylko zasilanie i masę - ich instalacja nie jest podpięta pod moduł drzwiowy, przewody lecą przez złącze w drzwiach do instalacji deski.

Co do kwestii wyswietlacza- to nie ten wątek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale moduł przestał działać bo wsadziłeś niekompatybilny z nim wyświetlacz - pewnie masz moduł Sync a wyświetlacz AM5T. Zależności te są opisane na forum.

Witam,

właśnie sprawdziłem i klamki są niestety z naklejką RGB Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ma ktoś jakiś pomysł na podłączenie ?

P.S.: w kwestii wyświetlacza na środkowej konsoli trzeba by odłączyć aku i wtedy może się jakoś to zgra ? W sumie niby logiczne, ale jeszcze na to nie wpadłem ...
nurek17 jest offline   Odpowiedź z Cytatem