Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 28-10-2016, 07:37   #2766
Miralon
ford::advanced

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Z tego co mi przekazano, w moim przypadku Ford zaproponował inne niż wymiana rozwiązanie, polegające na "podniesieniu" deski po dostaniu się do niej od drugiej strony tzn. po wycięciu szyby czołowej. Jak będę zmuszony wymienić szybę (co ma duże prawdopodobieństwo bo zima się zaczyna i kamienie po drogach latać będą) to się zastanowię. Na razie podziękował.
W mojej opinii wyjęcie i złożenie deski to krok samobójczy. Poza tym, na filmie dotyczącym Fusion, który to film gdzieś nam się w wątku przewijał, też deska zapadnięta. A to oznacza, że problem był i jest. Jaka pewność że nowa deska nie będzie taka sama?
W salonie stoi sobie Mondeo o którym pisałem wcześniej, że do niego wsiadałem, żeby zobaczyć czy też ma zapadniętą deskę. Otóż miał, ale niewiele. We wtorek znowu do niego wsiadłem- nadal ma, ale chyba ...więcej.
poza tym ma wytarty lakier na zderzaku w miejscu styku z klapą bagażnika (też jeden z kolegów z tym walczył) po obydwu stronach. Mój też ma, tylko na białym nie widać...
Podjąłem decyzję, że póki co to odpuszczam takie tematy. Ważne, że fajnie jeździ i nie sypie się nic z rzeczy o których piszecie (a to już ponad 45 tys km przejechane). Chyba naprawdę rocznik 2015 był lepszy niż 2016.
Miralon jest offline   Odpowiedź z Cytatem