Cytat:
|
Jak jeździłeś, jak długo z wysokimi prędkościami, przy jakich obrotach, jakie miałeś średnie spalanie, bo tu same dziewice drogowe, których oburza normalne, czytaj nie emeryckie, traktowanie samochodu
|
No to po kolei.
Mieszkam pod Wrocławiem wiec codziennie 30km poza miastem czasem 10km A4. Standardowe predkości dla mnie to odpowiednio 100-130 i 130-160. Żadko cisnąłem w okolice 200km/h choć oczywiście sie zdażało nie raz.
Jeśli chodzi o obroty to głoównie zakres 2000-4500 choć dość czesto z wyjątkami i wycieczkami pod 6000. Generalnie żądnych wyścigów i jazdy do odcinki. Samo przyspieszanie dynamiczne czyli 70-100% możliwości było normą. Ci co mają chipa wiedzą, że niuki czuć i aż miło wcisnć pedał nieco głębiej.
Srednie spalania na kompie 9,5-10. O stylu może nieco powiedzieć funkcja Eco i koniczynki - czasem mi się jedna w jakiejś kategorii pojawiła
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Serwisy zgodnie z tym co w ASO ( 20kkm + Castrol 5W30).
80kkm przejechałem bez żadnych problemów i wybrałem sie pod Kraków
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wyszło 201/323.
W okolicach 110kkm zaczeły sie problemy z nierównomiernym przyspieszaniem i rosnącym apetytem na olej. Miałem na zegarach prawie 130kkm jak przy starcie spod bramek na A4 obróciły mi się panewki[*].
Może jeszcze jedna informacja: roczne przebiegi to 45 tys km.