Temat: [Fiesta 2012-2017] Chiptuning ST 1.6eb 182KM
View Single Post
Stary 28-10-2016, 10:07   #85
valhalem
ford::average

Imię: Konrad
Model: FF3
Silnik: 1.6EB 182
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Chiptuning Fiesta ST 1.6eb 182KM

Cytat:
Napisał schraczek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to po kolei.
Mieszkam pod Wrocławiem wiec codziennie 30km poza miastem czasem 10km A4. Standardowe predkości dla mnie to odpowiednio 100-130 i 130-160. Żadko cisnąłem w okolice 200km/h choć oczywiście sie zdażało nie raz.
Jeśli chodzi o obroty to głoównie zakres 2000-4500 choć dość czesto z wyjątkami i wycieczkami pod 6000. Generalnie żądnych wyścigów i jazdy do odcinki. Samo przyspieszanie dynamiczne czyli 70-100% możliwości było normą. Ci co mają chipa wiedzą, że niuki czuć i aż miło wcisnć pedał nieco głębiej.
Srednie spalania na kompie 9,5-10. O stylu może nieco powiedzieć funkcja Eco i koniczynki - czasem mi się jedna w jakiejś kategorii pojawiła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Serwisy zgodnie z tym co w ASO ( 20kkm + Castrol 5W30).
80kkm przejechałem bez żadnych problemów i wybrałem sie pod Kraków Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wyszło 201/323.
W okolicach 110kkm zaczeły sie problemy z nierównomiernym przyspieszaniem i rosnącym apetytem na olej. Miałem na zegarach prawie 130kkm jak przy starcie spod bramek na A4 obróciły mi się panewki[*].

Może jeszcze jedna informacja: roczne przebiegi to 45 tys km.
Wtrącę 3 grosze ...
... osobiście czytając ten post uważam, że raczej nie katowałeś auta ( ale nie było też emeryt-style )

Szkoda, miałem nadzieje, że napiszesz ze nie miałeś dla niego litości kompletnie i wynikiem były panewki ....
valhalem jest offline   Odpowiedź z Cytatem