Cytat:
|
Nikt Ci nie każe jeździć jak wariat, nie utożsamiaj prędkości w odpowiednich warunkach z piractem, ale przy średnim 9 po chipie na 270 kucy to jest emeryt driving, nic innego
|
Już chyba rozumiem Twój przypadek. Ty po prostu uważasz, że każdy powinien jeździć z butem w podłodze, gdy tylko jest do tego okazja, a jak tego nie robi to jest emerytem... W takim razie dla Ciebie mogę nim być
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Potencjał do wykorzystania przez parę sekund może i ma, ale nie wierzę że wytrzyma częste wykorzystywanie tego potencjału....on nawet zakuty nie jest od dołu....
|
Skoro modyfikacje Mountune nie wpływają na gwarancję to nie sądzę, aby Ford strzelał sobie w kolano i sponsorował późniejszą wymianę silników, bo Fiesty ST nikt nie kupuje po to, aby jeździć spokojnie. Nie mogę tylko znaleźć info co ile każą wymieniać olej.
schraczek, mój styl jazdy jest bardzo podobny do Twojego. Tylko, że ja w mieście zmieniam biegi przy 3000 - rzadko kręcę wyżej, bo nie mam takiej potrzeby. Po chipie przejechałem już 40kkm (w tym 10kkm na hybrydzie), olej zmieniam co 10kkm i silnik chodzi jak nowy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W Twoim przypadku silnik raczej załatwiły za długie przebiegi co by mniej więcej się zgadzało - przy 130kkm byłeś w połowie interwału i w końcu zerwało film. Ford przewidział wymianę co 20kkm, ale dla serii, a nie zmodzonego silnika. To niestety musiało się tak skończyć wcześniej czy później i w pełni się zgodzę, że chip się do tego przyczynił. Ale wystarczyło skrócić wymianę do 10kkm i byś pewnie dalej jeździł bezawaryjnie.