Cytat:
Już chyba rozumiem Twój przypadek. Ty po prostu uważasz, że każdy powinien jeździć z butem w podłodze, gdy tylko jest do tego okazja, a jak tego nie robi to jest emerytem... W takim razie dla Ciebie mogę nim być Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Nie rozumiesz
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po prostu nigdy na pustej czy prawie pustej autostradzie nie jadę 130-160, bo bym zjechał i wjechał w przęsło mostu z nudów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., też nie katuję bez sensu i na każdym biegu do odcinki nie cisnę, ale znacznie częściej od Was mam co najmniej 200 na liczniku, dlatego przechodzę na wymiany szlamu Castrola co 7500 km, bo strach się bać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z tej przyczyny mnie interesuje głównie jaka jest bezpieczna prędkość na autostradzie przez dłuższy czas, bo moim zdaniem to zabija Ecoboosty....aha jeszcze lubię sobie raz na tydzień/dwa zamknąć szafę, ale zaraz wracam do spokojnej jazdy 160-210 na VI-tce
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ogólnie znacznie bardziej obciążam silnik od Was z tego co widzę, chociaż liczyłem na schraczka, a tu zonk
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z drugiej strony chip absolutnie nie dla mnie, bo bym z tego ochoczo korzystał i np. spokojnie pomykał 220-230, tylko seria 2.0 ST wchodzi w grę - wtedy są szanse na dłuższą eksploatację
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Ford przewidział wymianę co 20kkm, ale dla serii, a nie zmodzonego silnika. To niestety musiało się tak skończyć wcześniej czy później i w pełni się zgodzę, że chip się do tego przyczynił. Ale wystarczyło skrócić wymianę do 10kkm i byś pewnie dalej jeździł bezawaryjnie.
|
W seryjnym 150 KM też już na forum obróciły się panewki i też był jeżdżony jak dla mnie bardzo spokojnie