Cytat:
|
Mam wrażenie, że kolega nie rozumie do czego służy ten system i jak działa
|
Kupując nowe auto w salonie i dopłacając do wersji Titanium dostałem od sprzedawcy informację że auto posiada system o nazwie "rozpoznawanie znaków drogowych" a nie "rozpoznawanie NIEKTÓRYCH znaków drogowych". Takie też informacje są zawarte w folderze reklamowym samochodu. Przyznasz że na terenie PL znak informacyjny "Teren zabudowany" jest bardzo istotny z punktu widzenia kierowców i bezpieczeństwa na drogach, więc fakt że taki system go nie rozpoznaje należy uznać za nie błąd, lecz WIELbłąd.
Cytat:
|
ten system ma POMAGAĆ kierowcy, a nie go zastępować => wyświetla, to co zobaczy kamera
To kierowca odpowiada za przestrzeganie przepisów
Mam wrażenie, że kolega nie rozumie do czego służy ten system i jak działa
|
Wyświetlanie w terenie zabudowanym ograniczenia "70" na tablicy to nie POMOC kierowcy a szybka droga do dezorientacji. Ja osobiście straciłem zaufanie do wskazań tego systemu i jeżeli tak ma działać - wolę żeby go zdezaktywowano/wymontowano i zwrócono mi za niego pieniądze.
Cytat:
|
To, że system nie działa zgodnie z marzeniami kolegi, ... no cóż ... nic na to nie poradzimy
|
To nie marzenia a rzeczywistość: przejedź się nowym Superbem z tym systemem - nie ma problemu z rozpoznaniem tablicy "teren zabudowany", nie wiem czy bierze to info z navi czy z kamery, ale poznaje że wjeżdża w teren zabudowany i wie kiedy się on kończy.