View Single Post
Stary 28-10-2016, 12:58   #6
skoru
ford::average

Imię: Szymon
Model: Mondeo mkV | Volvo XC70
Silnik: 1.5 EB MT | 2.5T AT
Rocznik: 2016 | 2015
Domyślnie Odp: Rozpoznawanie znaków - nie widzi teren zabudowany

Cytat:
Napisał pankrakus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam wrażenie, że kolega nie rozumie do czego służy ten system i jak działa
Kupując nowe auto w salonie i dopłacając do wersji Titanium dostałem od sprzedawcy informację że auto posiada system o nazwie "rozpoznawanie znaków drogowych" a nie "rozpoznawanie NIEKTÓRYCH znaków drogowych". Takie też informacje są zawarte w folderze reklamowym samochodu. Przyznasz że na terenie PL znak informacyjny "Teren zabudowany" jest bardzo istotny z punktu widzenia kierowców i bezpieczeństwa na drogach, więc fakt że taki system go nie rozpoznaje należy uznać za nie błąd, lecz WIELbłąd.

Cytat:
Napisał pankrakus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ten system ma POMAGAĆ kierowcy, a nie go zastępować => wyświetla, to co zobaczy kamera

To kierowca odpowiada za przestrzeganie przepisów

Mam wrażenie, że kolega nie rozumie do czego służy ten system i jak działa
Wyświetlanie w terenie zabudowanym ograniczenia "70" na tablicy to nie POMOC kierowcy a szybka droga do dezorientacji. Ja osobiście straciłem zaufanie do wskazań tego systemu i jeżeli tak ma działać - wolę żeby go zdezaktywowano/wymontowano i zwrócono mi za niego pieniądze.
Cytat:
To, że system nie działa zgodnie z marzeniami kolegi, ... no cóż ... nic na to nie poradzimy
To nie marzenia a rzeczywistość: przejedź się nowym Superbem z tym systemem - nie ma problemu z rozpoznaniem tablicy "teren zabudowany", nie wiem czy bierze to info z navi czy z kamery, ale poznaje że wjeżdża w teren zabudowany i wie kiedy się on kończy.

Ostatnio edytowane przez skoru ; 28-10-2016 o 13:06
skoru jest offline   Odpowiedź z Cytatem