View Single Post
Stary 28-10-2016, 14:07   #10
Malenstwo8
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009
Domyślnie Odp: Rozpoznawanie znaków - nie widzi teren zabudowany

Mondeo nie czyta znaku "teren zabudowany". Przyznaję, że jest to czasami upierdliwe, natomiast zakładanie, że system czytania znaków czyta wszystkie znaki, no to hmm...
Generalnie działa poprawnie, jeżeli komuś przeszkadza, to zawsze można go wyłączyć w ustawieniach. W broszurze dziwnie by brzmiał tekst - "czytanie niektórych znaków" ale przecież wszyscy doskonale wiemy o co chodzi. Nakazu znaki też ma czytać, pokazywać jakie jest światło itd? Przy natłoku znaków na naszych drogach to by się zagrzał bidok, albo trzeba by mu wmontować procesor od PS 4 Pro - może by dał radę.
Na takiej zasadzie mogę się czepiać Forda, że dopłacając do Full Led mam zwykłe żarówki w kierunkowskazach z tyłu. Niekonsekwencja której do dzisiaj nie mogę zrozumieć, tym bardziej, że obok mam po 30 żarówek ledowych w jednym kloszu. Nie mogli zrobić po 29 i dać 2 na kierunki (że o rozwijanych kierunkach już nie wspomnę z tyłu). Tak więc można się czepiać, chociaż wracając do tematu uważam, że kamera znaków działa bardzo dobrze. Bardzo rzadko gubi znaki i to jej trzeba przyznać, że ma dobre "oko" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem