Witam wszystkich,
Zakupiłem nieco uszkodzonego Mondeo MK3 z 2006 (2.0 benzyna), poglądowe foto:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zacząłem poszukiwania warsztatu który naprawi drzwi i w mojej okolicy zjezdzilem 5 warsztatow, najtańsza propozycja to
1000 zł + koszt drzwi i klamki. Najdroższa to 1700 zł.
I teraz mam do Was kilka pytań:
1. Czy jeżeli kupię drzwi w kolorze będą one dobrze wyglądały na samochodzie bez lakierowania? Wiadomo, warsztat namawia żeby kupić jakiekolwiek drzwi i polakierować na kolor no ale jak Wy to ocenicie?
2. Jak oceniacie kwotę zaproponowaną przez warsztat (przełożenie wewnętrznych elementów z obecnych drzwi do nowych + podpiecie elektryki + polakierowanie drzwi tylnych)?
3. Może komuś uda się określić kod koloru lakieru? Wiem że SILVER ale nie jestem pewien co do kodu.
4. Jak widać na zdjęciach moje Mondeo nie posiada "belki" w dolnej czesci dzrzwi, wiekszosc drzwi na allegro taka belke posiada wiec moze jest mozliwosc ja "odpiąć"? Poniżej poglądowe foto o co chodzi:
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc, pozdro