View Single Post
Stary 28-10-2016, 21:11   #53
Thombike
Zablokowany

Model: Ford Focus ST [MKII]
Silnik: mocny - jakieś 280KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: EcoBoost - turbina a automatyczne wyłączanie silnika

I o to przecież chodziło, żeby zrobić coś co da zajecie serwisom a użytkownikom najpeirw wcisnąc jakie to wspaniale, oszczędne i ekologiczne, by potem kompletnie nie zwracali na to uwagi. W krajach wysoko rozwinietych problem faktycznie nie istnieje. jak sie naprawa robi za droga, auto sie sprzedaje na export i wymienia na nowe. W kraju jak PL....ok, jest sporo ludzi, którzy tez właściwie nie musza sie martwić czy i kiedy sie coś zepsuje i jak drogie bedzie w naprawie. jednak znakomita większosć kupuje jeśli nie nowe to używane, sprowadzone samochody z tymi systemami i to często na kredyt z ratą taką, że cokolwiek wyskoczy do naprawy to budżet domowy ledwo dźwiga. I coż...Świetlana przyszlość rysuje się przed właścicielami autoszrotów...

Bump:
Cytat:
Napisał p.saw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie przesadzaj. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Niczego nie wymagam. Bądź tylko konsekwentny.
Co do mojej wiedzy to sam jestem ciekaw, bo już raz akumulator z powodu komunikatów o problemach z S&S musiałem wymieniać. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Liczyłem, że dowiem się od ciebie czegoś więcej skoro chwaliłeś się obecnością na prezentacjach. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gdybyś umiał czytac i rozumieć co czytałeś to wydedukował byś, że prezentacja nie polega na opisie każdego elementu i różnic. To opis zasady działania. Coś jak...hmm..co by tu, żebyś zrozumiał... Jak prezentuja ci nowy lek to mówią co leczy i jak dizała po zazyciu a nie mówia jak działają poszczególne składniki i jakie mają funkcje w sprasowanej kapsułce. Kapujesz?
Potem na pytanie - czy akumulator jest taki sam jak w moim aucie? Pada odpowiedź - Nie, jest inny, dostosowany do pracy z systemem S&S. Tyle. Różnic poszukaj sobie sam.
Oczywiście poszczególne elementy nawet w przekroju byly obecne na każdej prezentacji...
Co do systemów w Fordach...nie jestem do końca pewien ale chyba w całosci korzysta z układów opracowanych przez Bosch. BMW natomiast w duzej mierze opiera sie na własnym autorskim systemie i kilku podzespołach od Bosch. To moze być przyczyna ew. awaryjności, bo jak dotąd nie słyszałem, by w BMW ktoś mial jakieś szczególne problemyz SS.
Thombike jest offline   Odpowiedź z Cytatem