View Single Post
Stary 28-10-2016, 21:24   #1
beder123
ford::amateur

Imię: Bartłomiej
Model: Focus mk3
Silnik: 1.0 Ecoboost 125km
Rocznik: 2015
Domyślnie Spotify nie zawsze działa przez applink/bluetooth audio

Cześć,
od jakiegoś czasu mam przyjemność jeździć focusem z radiem sync (prawdopodobnie w wersji pierwszej, dla pewności zamieszczam zdjęcie w załączniku).

W czasie jazdy lubię sobie posłuchać muzyki ze spotify, ale niestety różnie z tym bywa.

Próbowałem używać aplikacji spotify przez applink. Za każdym razem jak wsiadam do samochodu, najpierw muszę poczekać aż dostanę komunikat w radiu, że niemożna połączyć się z aplikacją. Wtedy szukam aplikacji na nowo i mam 50% szans, że muzyka będzie grała. Czasami się zdarza, że radio nie znajduje aplikacji, albo na ekranie wyświetla się tytuł ostatnio odtwarzanej piosenki ale muzyka nie gra i nie można jej wznowić. Często pomaga uruchomienie najpierw muzyki w telefonie, a dopiero wtedy włączenie aplikacji przez app link.
Jest to trochę irytujące, gdy wychodzę na moment z samochodu do sklepu i po powrocie znów muszę wyszukiwać aplikację.

Drugi sposób jaki próbowałem to słuchanie muzyki przez bluetooth audio. Tylko tu też muszę pamiętać, żeby przed jazdą włączyć muzykę na telefonie. W dodatku też się czasami zdarza (dziś mi się zdarzyło), że po odebraniu i zakończeniu rozmowy telefonicznej muzyka już się nie włącza i jestem zmuszony słuchać rmf fm czy innego radio zet w drodze powrotnej do domu.

Moje pytanie jest następujące. Czy da się bezproblemowo słuchać muzyki z telefonu z tym radiem? Może są jakieś ustawienia o których nie wiem? Może trzeba coś zainstalować w radiu lub w telefonie? Dlaczego czasami muzyka działa bez problemowo po wejściu do samochodu po 14 godzinnej przerwie, a czasami po powrocie do samochodu po 5 minutach aplikacja nie może być znaleziona lub nie można wznowić odtwarzania? Może to wina telefonu, wersji androida albo samej apliakcji spotify?

Ford focus rocznik 2015, telefon samsung galaxy s6 z androidem 6.0. Aplikacja spotify aktualna.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg radio.jpg (47.3 KB, 57 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez beder123 ; 28-10-2016 o 22:48
beder123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem