Temat: [Focus 2004-2008] Podmiana zegarów z temp. zew.
View Single Post
Stary 28-10-2016, 23:48   #372
umek19
ford::beginner

Imię: Piotrek
Model: focus mk3 econetic
Silnik: 1.6 TDCI 95KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Podmiana zegarów z temp. zew.

ok, nie jestem specjalistą w dorobaianiu kluczyków do forda a programowałem na własne potrzeby ale.... zawsze w temacie kluczyków krązy wiele legend prawdziwych lub nie. Pierwszą sprawą to jest to , że na podstawie zdjecia z programu elmconfig wszyscy orzekli "to klon" co nie jest prawdą, sprawdzenie czy to klon na pewno polegało na jego dopisaniu jako 3 klucz (czytałem o tym jak sam programowałem i temu już nie pamiętam ). Ale wpadłem na taki pomysł , gdyby klucz nr1. kolegi dopisac do innego samochodu i nastepnie sprawdzić jak zachowa sie ten inny samochód po włożeniu klucza nr2 - gdyby klucz nr 2 zadziałał mamy sprawe jasna , że to klon Tylko jest jedno ale, przy cenie kluczyka używanego 40zł to szkoda na to czasu i zabawy bo dałoby się przełożyc samo imo z uzywanego kluczyka do klona co da nam 2 kluczyki- najtańsza opcja. Ale wracając do tematu , gdybym miał kupowac kluczyk to bym kupił kluczyk z pilotem od "foki" bo mamy pilot, imo, dokupujemy czysty grot docinamy i sprawa prosta i w kwocie około 100zl mamy kluczyk, lub scyzoryk za 140 czysty.

Mam takie pytanie bo przeczytałem , że "
Nadajnik centrala (w pilocie) to urządzenie elektroniczne. Ma prawo "paść". Całą resztę układu łatwo sprawdzić doprogramowując pilot zaufanego znajomego. Operacja jest bezpieczna dla znajomego, bo pilot może być doprogramowany do dowolnej liczby samochodów." Podobno jak zacznie się doprogramowywac kluczyki do nowego licznika i wyjdzie , ze to klon to jest się uziemionym do czasu zdobycia drugiego kluczyka.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg kluczyk focus.jpg (98.0 KB, 44 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg kluczyk scyzoryk.jpg (56.3 KB, 36 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez umek19 ; 29-10-2016 o 01:02
umek19 jest offline   Odpowiedź z Cytatem