View Single Post
Stary 29-10-2016, 19:05   #11
matti393
ford::average

Imię: Mateusz
Model: Focus
Silnik: 1,6 125 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Czy jest możliwość otwierania szyb z pilota ?

Mam prośbę jeżeli ktoś nie sprawdzał w praktyce czy się da czy nie da zaprogramować otwieranie i zamykanie szyb z kluczyka niech nie zabiera głosu i nie "filozofuje" że się nie da.
Możliwe że dwóch szyb elektrycznych nie da się zaprogramować tego nie wiem. Wiem że da się zaprogramować wersję 4 szyby elektryczne - przycisk otwierania drzwi z pilota - wciskamy i przytrzymujemy kilka sekund, zamkniecie szyb - wciśniecie i przytrzymanie przycisku zamknięcia drzwi.

Programowanie:
1.Wsiadamy do auta.
2. Włączamy zapłon (II położenie kluczyka)
3. W zależności od tego jakie chcemy aby nam się szyby otwierały korzystając z przycisków od strony kierowcy do otwierania szyb, wciskamy odpowiednią ilość przycisków do momentu otwarcia i przytrzymujemy 5 sekund
4. Zamykamy analogicznie te szyby i przytrzymujemy przyciski po zamknięciu również 5 sekund.
Gotowe

Już prościej się nie da Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli chodzi o wersje z systemem start stop to prawdopodobnie musi być programowanie przeprowadzone w momencie świecenia się kontrolek możliwe że takie programowanie można przeprowadzić na włączonym silniku ale nie wiem tego na 100 %

Ostatnio edytowane przez matti393 ; 29-10-2016 o 19:08
matti393 jest offline   Odpowiedź z Cytatem