View Single Post
Stary 30-10-2016, 12:44   #1
lemonix

Domyślnie Mondeo MK4 2010 2.0 TDCI, titanium

Witam,
Mam takie nietypowe pytanie które może przekształcić się w ogłoszenie. Mieszkam na stałe w CH i z powodu bardzo drogich biletów lotniczych postanowiłem na święta grudniowe wrócić z rodzina autem (w jedna stronę a w druga już samolotem). W związku z tym poszukuje auta, które mógłbym importować do polski.
Firma z która współpracuje wysprzedaje auta które są blisko 200kkm i właśnie maja na sprzedaż Mondeo MK4 kombi 2.0 tdci Tutanium, automat.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Samochód ma około 200km z pełnym serwisem i świeżo po wymianie rozrządu, hamulców przód tył, łożysk przód, przedniej szyby z podgrzewaniem oczywiście oleje i filtry. Powłoka przeciwkorozyjna naniesiona przed 170kkm.

Ogólnie auto technicznie w idealnym stanie, robiłem jazdę próbna wczoraj i sprawuje się świetnie. Posiada również kilka mankamentów blacharsko-lakierniczych. Takie typowe parkingowe przygody na błotnikach tylnich plus odpryski na masce od kamyczków co świadczy o tym ze auto typowo autostradowe.

Jako ze auto posiada świeże MFK szwajcarskie (przegląd techniczny) mogę kupić tablice zjazdowe i wrócić na kołach - w przeciwieństwie do 99% innych szwajcarskich aut z Allegro które "rzekomo" zjechały a tak naprawdę - laweta.

OK, do sedna. Chciałbym zapytać fachowców czy jest sens coś takiego kupować, zaznaczam ze nie jestem żadnym handlarzem ani tez jakimś specjalnym znawca tematu motoryzacji. Oczywiście auto byłoby po świętach na sprzedaż, cena oscylowałyby w okolicach 29k pln.

Teraz pytanie do fachowców czy jest popyt na ten tym Mondeo? Co myślicie, czy jest sens się w coś takiego mieszać? Decyzje o zakupie muszę podjąć do środy nie zasadzie głównie bazując na waszej opinii podejmę decyzje (oczywiście odpowiedzialność biorę na siebie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).

Pozdrawiam

Sent from my iPhone using Tapatalk
  Odpowiedź z Cytatem