Temat: [S-MAX 2006-2015] Jak wymienić filtr kabinowy
View Single Post
Stary 30-10-2016, 14:59   #61
jussi
ford::advanced

Imię: Michał
Model: Ford S-max / Ford Fiesta mk7
Silnik: 2.0 Pb Flex Fuel / 1.25 Pb
Rocznik: 2008 / 2017
Domyślnie Odp: Jak wymienić filtr kabinowy

Witam temat trochę już stary ale chciałem się podzielić swoimi spostrzeżeniami podczas wymiany filtra kabinowego (może komuś się przydadzą). Gdy kupiłem auto nawiew był słaby a teraz gdy pora jest już deszczowa miałem duży problem z wentylacją (mocno parujące szyby). Dlatego dzisiaj wymieniłem filtr. Tak jak wcześniej koledzy pisali trzeba odkręcić pedał gazu (3 nakrętki) oraz klapkę od filtra (2 wkręty). Po odkręceniu pedału gazu nie wypinałem od niego wtyczki !!! Gdy wyciągnąłem stary filtr był totalnie zapchany (jeszcze takiego filtra nie widziałem zapchanego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).
Ja u siebie nowy filtr zacząłem montować ustawiając go w pozycji pionowej i wsuwałem go po skosie do otworu. Gdy przeszedł przez uchwyt deski rozdzielczej ( trzeba go przepchnąć i trochę wygiąć filtr oraz trzeba przełożyć przewody od wtyczki pedału gazu) obróciłem go do prawidłowej pozycji i wsunąłem. Następnie wszystko skręciłem z powrotem na swoje miejsce. Cała operacja zajęła mi 20minGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg filtr.jpg (91.4 KB, 127 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez jussi ; 30-10-2016 o 15:03
jussi jest offline   Odpowiedź z Cytatem