View Single Post
Stary 30-10-2016, 19:25   #330
irekhoop
ford::beginner

Imię: Irek
Model: FOCUS III
Silnik: 1.6
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Plug & Play - dodawanie elementów wyposażenia

Witam serdecznie forumowiczów,
mam nadzieje że trafiłem do odpowiedniego działu bo tematu o który chce zapytać nie znalazłem w innych wątkach, do rzeczy,

czy ktoś z Kolegów montował niefabryczne czujniki parkowania do swojego forda mk3 2011 w wersji kombi ? Jak wygląda sprawa demontażu zderzaka, bardzo skomplikowane? i słyszałem że na wewnętrznej stronie zderzaka są zaznaczone miejsca na montaż czujników (czytaj wywiercenia otworów) - czy to prawda? Cięzki jest demontaż plastików żeby dostać się do wiązki z kablem światła wstecznego i po której stronie ona się znajduje ( po poszperaniu na forum wnioskuje że po lewej, tam gdzie nadkole?). Czy ktoś już to robił, może ktoś posiada jakiś manual czy poprostu podpowie jak najsprawniej to zrobić. Ew, czy ktoś z Warszawy lub jej bliskiej południowej strony wykonuje takie usługi montażu za normalne pieniądze (zakup czujników we własnym zakresie) lub zna firmę która wykonuje takie usługi ( za ASO dziękuję, bo kasę drą z ludzi). Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi, odpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
irekhoop jest offline   Odpowiedź z Cytatem