Temat: [Focus 2004-2008] Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?
View Single Post
Stary 31-10-2016, 20:30   #1109
PrzemekR
ford::beginner

Imię: Przemek
Model: Fusion, FOCUS
Silnik: 1.4, 2.0
Rocznik: 2006, 2008
Domyślnie Odp: Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?

Tempomat mam i jaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Manetka od @dudijack przeleżała 2 tygodnie, aż znalazłem trochę czasu na montaż. W ogóle poszedłem na całość i dołożyłem od razu PTC, aktywowałem światła dzienne (mijania na 70%), DDS, Ford eco mode, automatyczne zamykanie po ruszeniu, RDS na liczniku oraz gniazdo AUX. Zmieniłem spryskiwacze na mgłowe, podgrzewane z focusa MK3 (tutaj muszę poszukać jeszcze wtyczki zasilającej, znalazłem 2 szt w podszybiu, ale nie pasuje wtyczka - nie miałem pod ręką miernika niestety). Ogólnie mój "golas" z włoch posiada wszystkie wiązki co było dla mnie miłym zaskoczeniem.

Wszystkie czynności zrobione kablem viaken stn1170 v3. Aktualizacja zegarów zajeła 3 minuty, wgrywanie pcm 6 minut. Tutaj mega podziękowania za posty @mayak oraz @tedi_k , zwłaszcza za post nr 458 i punkty 8-9a-9b Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Był moment, że zrobiło mi się gorąco i przez myśl przeszła wizja szukania lawety.

Tutaj pojawia się pytanie o działanie tempomatu, tzn nie działa mi klawisz ON, co początkowo wprowadziło mnie w błąd, że się nie udało założyć tempomatu mimo aktywacji w PCM, GEM i HEC. Tempomat włączyłem przy użycia "+". Co dziwne, przy teście GEM, działa klawisz ON. W czym może być problem? Źle dobrana rezystancja?