Za wysokie spalanie i dziwne zachowanie wskażnika temperatury
Witam, mój problem polega na zbyt wysokim spalaniu ( moim zdaniem). Mój mondek to liftback z 2.0 TDDI 115 km, turbina bez geometrii i średnie spalanie wynosi 8.3 litra przy dziennej trasie 30 km pół miasto, pół trasa. Przy dłuższych trasach spalanie wynosi tyle samo bądź minimalnie mniej. Minimalnie to 7.9 litra przy spokojnej jeździe ok. 100 km/h z tempomatem czy też bez. Autko nie przejawia żadnych złych objawów. Moc jest, wkręca się na obroty normalnie, nie trzęsie, równo pracuje, odpala bez problemu, nie dymi ani trochę (jedynie rano, przy pierwszym odpaleniu przez 10-15 sekund ale to norma). Sprawdziłem cały układ dolotowy i od razu go wyczyściłem. Wszystkie filtry nowe. Opony 16 cali. Niektórzy ludzie piszą że to normalne albo ze zależy jak to jeździ. Ciężko mi się z tym zgodzić jako że jakiś czas jeździłem mondkiem rodziców na tym samych trasach ( MK3, kombi, 2.0 TDDI 90 km) i tam średnie spalanie wychodziło mi 6.5 a maksymalne przy mocnym deptaniu to 7.5. Podobne wyniki wychodziły u kolegi ( MK3 2.0 TDCI 130 km).
Czy są może jakieś typowe usterki mogące powodować podwyższone spalanie w tym modelu?
Kolejną sprawą jest dziwne zachowanie temperatury ( wcześniej się nie spotkałem z czymś takim więc może to normalne). Do momentu dopóki auto się nie nagrzeje na maksa czyli połowa skali to przy mocnym przyspieszaniu temperatura spada, gdy odpuszczam i jadę spokojnie lub stoję to powoli sobie rośnie. Po nagrzaniu się silnika efekt ten zanika. Autko mam od 2 miesięcy i przed wymianą pompy wody ( rozszczelniła się) i małego termostatu ( pękł przez zły nowy o-ring, aktualnie oryginał) nie zwróciłem uwagi czy tak się dzieje. Po wymianie przy okazji odpowietrzania i kontroli płynu zauważyłem takie zachowanie. Nagrzewa się tak po ok. 5 km.
I tu pytanie, czy to normalne w tym modelu czy może jednak nie.
Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio edytowane przez SRS ; 01-11-2016 o 20:08
Powód: piszesz w dziale MK3
|