Temat: [Mondeo 2007-2014] Program konfiguracji - ELMconfig
View Single Post
Stary 03-11-2016, 14:15   #1409
karuk
ford::beginner

Model: Mondeo mk4
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Program konfiguracji - ELMconfig

Po pierwsze, przebiłem się przez wszystkie strony tego tematu i fajnie jakby udało się na pierwszej stronie dać link do postu "Robala" z poradnikiem.

Co do samego elmconfiga to mam pytanie, bo udało mi się wyłączyć światła skandynawskie, jednak czujnik światła w pozycji auto włącza mi ksenony i podświetlenie deski, ale ich nie wyłącza. Czekałem ponad minutę po odsłonięciu czujnika i ciągle się świeciły. Ktoś ma jakiś pomysł?

Poza tym czy udało się komuś uruchomić przesyłanie dźwięku bluetooth z nawigacją FX i C+? Udało mi się ustawić opcję BT Audio w Conversie, jednak wtedy radio się wieszało i musiałem wyjąć bezpiecznik radia, żeby w ogóle odżyło. Może w weekend nad tym usiądę, chyba, że się nie da - wolę nie tracić czasu, jeżeli to nie jest konieczne.

Poza tym chciałem potwierdzić działanie świateł skandynawskich (przynajmniej jak jest u mnie - ksenony z doświetlaniem zakrętów) - gdyż w wątku moim zdaniem pojawiło się kilka niejasności.

Przy włączonych światłach skandynawskich (Always dipped light except in pos 'P') - w pozycji "0" świecą się światła przednie i tylne (niektórzy pisali o samym przodzie), bez podświetlenia deski i doświetlania zakrętów.
W pozycji "auto" świecą się światła wraz z podświetleniem deski a doświetlanie zakrętów działa w oparciu o czujnik zmierzchu (tutaj działa u mnie wszytko bez zarzutu) - na dodatek po zamknięciu samochodu światła gasną.

Na koniec dodam ciekawostkę, że zamki blokują się po przekroczeniu prędkości również przy jeździe do tyłu. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
karuk jest offline   Odpowiedź z Cytatem