No chyba trochę kiepsko liczysz i coś Ci nie idzie. Nie, nie przejeżdżam 80kkm rocznie a nawet jeśli to przez 3 lata daje to 240kkm. Jeśli uważasz że jakakolwiek opona wytrzyma taki przebieg to nie mamy w ogóle ze sobą o czym rozmawiać. Chyba że praktykujesz jazdę na drutach. Ja przejeżdżam 40 - 45kkm rocznie co daje średnio 20 - 22kkm na jednym komplecie. Przemnóż obie to przez 3 o ile takie działanie nie jest dla Ciebie zbyt trudne bo mam wrażenie że masz problemy z matematyką ale spokojnie, podpowiem Ci, to daje 60 - 66kkm i jest to jak najbardziej normalny przebieg dla opony zważywszy że jak napisałem, nie jeżdżę do ogranicznika tylko jak opona ma już w granicach 4mm bieżnika to idzie na złom. Więc nie wiem w czym masz problem. A problemy z poprawną techniką jazdy masz chyba Ty bo ja w swoim życiu zrobiłem już grubo ponad milion kilometrów a Tobie mam wrażenie do takiej liczby jeszcze bardzo daleko. End.
Bump:
Cytat:
|
Właśnie kupiłem komplet nowych GY UG9 za 1450zł. (w aucie mam 16") Skoro używki można kupić 1500zł taniej, to spoko.
|
I bardzo mnie to cieszy że kupiłeś sobie opony, jestem z Ciebie dumny tylko weź pod uwagę rozmiar opony. Dla ciekawości powiem że takich opon jakie sobie kupiłeś do mojego samochodu nawet nie ma bo największa jest rozmiaru 205 a odpowiednik UG9 w moim rozmiarze jaki jest to UG8 performance i kosztuje 4000zł za komplet. Więc na początku sobie sprawdź ceny danej opony bo jeżeli myślisz że pisząc jakie opony i za jaką cenę kupiłeś, zabłyśniesz to jesteś w błędzie. Bo opony premium w rozmiarze 215/50/R17 poniżej 3000zł znaleźć jest bardzo ciężko. Ale widzę że da Ciebie rozmiar nie ma żadnego znaczenia. To dam Ci radę. Kup sobie opony od taczki. Zapłacisz 100zł za komplet. NOWYCH. To dopiero będzie biznes.