A dla mnie te oceny to jedno a to co w praktyce to drugie, prosty przykład:
Rok temu dwa razy obróciłem z Anglii do Polski w przeciągu miesiąca, miałem na mondku takie opony: Star Performer SPTS AS
205/55 R16 94V XL, niby słaba bo naklejka na E - ekonomia i na mokrym C, leciałem przez Niemcy 160-180km/h w deszcz drogi nie widziałem a musiałem zapierdzielać bo na prom byłem spóźniony, opony trzymały na mokrym i przy tej prędkości bez zastrzeżeń hamowanie tak samo beż wątpliwości, ponad dwa lata na tych oponach ganiałem, tylne już mam zmienione na takie: Nexen NPriz 4S 205/55 R16 94V XL, a za miesiąc takie same idą na przód przed wyjazdem na urlop. Póki co całkiem wygodnie się na nich jeździ i chyba jeszcze ciszej niż poprzednie. Osobiście od około trzech lat biorę opony XL i wiem że jak jadę do polski i nawet parę rzeczy extra wezmę to mogę śmiało oponę więcej napompować i mi bokiem nie strzeli, ba do polski nie muszę jechać, prosty przykład wypadu weekendowego na paintball, czterech chłopa średnio 105 kg na głowę plus do tego graty do bagażnika i ponad 500 kg załadowane do auta i nigdy się nie bałem że opona mi strzeli. Z Nexen zdam relację jak dojadę do polski w grudniu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.