Cytat:
Witam, dzisiaj zaliczyłem wymianę oleju po 3300 km, jazdę czas zacząć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poniżej lista zauważonych usterek uzupełniona o komentarz serwisu:
5) Ciężko domykająca się klapa bagażnika - też tak macie? Muszę nią solidnie pociągnąć żeby się domknęła (żeby nie napisać pierda%3ąć). Moja żona ma z tym kłopot. Nadwozie HB. - nauczyłem się otwierać i zamykać - niemniej siły trza trochę mieć.
6) Maska silnika wymaga specyficznego podejścia. W poprzednich autach (z teleskopami) wystarczyło na wysokości 20-30cm nadać jej pędu w dół i się zamykała (wyjątkiem alfa gdzie trzeba zdrowo przywalić). Tutaj nie chwyta jeden zaczep i jedyne co można zrobić to opuścić na dół i dopchnąć delikatnie na wysokości zaczepu.
Zastosowałem metodę z Alfy - trzeba mocno zaje$4ć i się domyka.
.
|
Ad. 5) Sprzedawcy wiedzą o tym mankamencie HB (rozmiar klapy) i często proponują klapę zamykaną elektrycznie. W kombii nie ma takiej dużej różnicy.
Ad. 6) Tak, z prawej strony - parę osób to sygnalizowało. Mnie sprzedawca poinstruował przy odbiorze. Opuszczamy do 10-15 cm, a następnie energicznym ruchem, dwóch rozsuniętych szeroko rąk mocno popychamamy klapę w dół wtedy obydwa zatrzaski chwytaja bez pudła. Związane jest to z nową uszczelką, która dosyć skutecznie odpycha maskę - z biegiem czasu zamyka się coraz łatwiej.