Cytat:
|
Ad. 5) Sprzedawcy wiedzą o tym mankamencie HB (rozmiar klapy) i często proponują klapę zamykaną elektrycznie. W kombii nie ma takiej dużej różnicy.
Ad. 6) Tak, z prawej strony - parę osób to sygnalizowało. Mnie sprzedawca poinstruował przy odbiorze. Opuszczamy do 10-15 cm, a następnie energicznym ruchem, dwóch rozsuniętych szeroko rąk mocno popychamamy klapę w dół wtedy obydwa zatrzaski chwytaja bez pudła. Związane jest to z nową uszczelką, która dosyć skutecznie odpycha maskę - z biegiem czasu zamyka się coraz łatwiej.
|
Ad 5. Mam klapę elektryczna i nie mam problemów. Jeśli ktoś ma wolne środki i nie wie co dobrać przy konfiguracji auta to elektryczna klapa powinna być nr 1 przy wyborze.
Ad 6. Mnie poinstruowano żeby zamykając klapę naciskać głównie na lewą stronę. Jeśli się robi na odwrót to można zagiąć maskę z prawej strony.
Bump:
Cytat:
|
Kolega dekard@ pisał o wymianie oleju przy 3300km .Mam pytanie czy w nowym autku należy wymienić olej wcześniej czy czekać do książkowego przebiegu?
|
Ja wymieniłem olej już przy przebiegu 4500km choć Ford oficjalnie tego nie zaleca.