Cytat:
Problemy z filtrem kończą się w momencie jego usunięcia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Nie masz kolego racji. W dzisiejszych czasach eko, coraz bardziej będzie przestrzegane. Coraz więcej wozów inspekcji drogowej i pojazdów policji jest wyposażanych w przyrządy do sprawdzania norm emisji spalin, nie wspomnę juz o stacjach kontroli pojazdów. Jakie było moje zaskoczenie jak w ostrowie wlkp. przy rutynowej kontroli sprawdzano mi emisje spalin, według norm mojego pojazdu.
Wiec puki jest gwarancja, trzeba naciskać, by wyeliminować przyczyny /w ramach gwarancji/ zapchania filtra cząsteczek stałych, zwłaszcza w najnowszej i niesprawdzonej konstrukcji jednostki napędowej. Nie przekonywują mnie opinie w tym przypadku , ze samochód był użytkowany w mieście , lub na trasie w trybie ekodrajwing. W homologacji ja mam napisane ze samochód na trasie ma spalać w granicach 6l. To ja sie pytam jak ma sie ten filtr wypalić, może w mieście? Nigdzie nie jest tez napisane, ze produkt z homologacją nie może poruszać sie wyłącznie w mieście. Więc walcz o swoje do puki masz gwarancje fabryczną. Na szczęście ja po roku czasu użytkowania w starej konstrukcji żądny problemów z chwastem i innymi nie zarejestrowałem