Cytat:
|
Akurat przesuwanie terminów dotyczy wszystkich. Mój był zamawiany w styczniu. miał być w maju - dostałem pod koniec września.
|
Tak, ale w dużej firmie eksploatującej wiele samochodów to nigdy nie będzie takim problemem, jak w małej firmie indywidualnego użytkownika, który ma jeden, dwa czy trzy samochody. Takie opóźnienie dostawy auta, na które trzeba załatwić pieniądze, planuje się sprzedaż starego, planuje się zakup pod konkretne potrzeby i konkretne zamówienia klientów - często
stwarza olbrzymie problemy w działalności małej firmy. Z resztą widać wyraźnie, że cała polityka promocyjna Forda w zakresie sprzedaży komercyjnych vanów, ukierunkowana jest na dużych klientów flotowych i korporacyjnych.
Rozmawiałem z jednym z dealerów Forda w Warszawie - Ford ma duże problemy organizacyjne i technologiczne w fabryce Transita w Kocaeli w Turcji. W Turcji sytuacja tak polityczna jak i gospodarcza jest niestabilna, dodatkowo działają tam w przemyśle metalowym związki zawodowe Türk Metal, będące organizacją typu wręcz gangsterskiego i wielu innych producentów motoryzacyjnych też ma problemy - podobnie jak Ford.
Ford chciał tanio montować samochody w Turcji i pozamykał istniejące zakłady w UE. Można powiedzieć, że w tym przypadku sprawdziło się stare powiedzenie: albo tanio, albo dobrze...